BOROK

DRILL 2015

Cabernet Franc, Pinot Noir, Syrah (alk.: 13%): Gránátvörös szín és fűszeres zamat, komplex íz- és illatjegyek jellemzik. Tanninban gazdag, jól fogyasztható, közepesen testes vörösbor. Ízben cseresznye, feketeribizli és szeder, illatában avarosság jellemzi. Klasszikus egri bor.

DRILL


REM 2013

E Kékfrankos és Cabernet Franc (alk. 14,5%) házasításából készült tételünk hozamkorlátozással, kitűnő évjáratban, nagy gondossággal készített prémium borunk. Illatát a fajtákra jellemző erdei gyümölcsös jegyekkel jellemezhetjük, melyet jól kiegészítenek a kishordós 36 hónapos érlelésből származó csokoládés-vaníliás aromák. Magas extrakt tartalom, hosszú érlelési potenciál jellemzi.

Galicja Vitis 2018 Lengyelország – aranyérem
Aranytőke borszemle 2018 – ezüstérem

REM


RED 2015

Cabernet Sauvignon (alk. 12,5%):Bíbor árnyalat, közepesnél nagyobb testre utaló
szerkezet. Illatában finom pörkölésű aromák, érett gyümölcsök, földes jegyek és leheletnyi borsosság jelentkezik. Kóstolva bársonyos, hosszan megmaradó ízérzet, melyben a hordófűszerek mellett főleg a meggyes fanyarság és a szilva dominálnak finom savérzet kíséretében.

Syngenta borverseny 2018 – ezüstérem

RED


ZSOLT-ÁR 2013

Syrah, Cabernet Franc, Merlot (alk. 14%): Rubin szín, intenzív árnyalat. Kirobbanó
gyümölcsökkel nyit, főleg a piros bogyósok és a fűszerek dominálnak. Friss, érett gyümölcsérzet és szépen integrált kávés, kakaós jegyek utalnak a hordóhasználatra. Kóstolva élénk és vibráló, szép egyensúlyt mutat, lendületes savérzet, érett tanninok. Komplex, nagytestű bor.

Egri Borvidéki borverseny 2018 – aranyérem
Galicja Vitis Lengyelország 2018- aranyérem

ZSOLL-TÁR


KREN 2015

Syrah (alk. 13%): Mély rubin szín, 24 hónapos hordós érlelés. Kifejező, egyedi
illatvilágában intenzíven bukkan fel a szeder és áfonya ánizzsal kiegészítve. Szájban érett savak, telt test, mérsékelt alkohol és finom szemcsés tannin textúra jellemzi. Populáris, ugyanakkor különleges kompozíció, intenzív lecsengéssel köszön el.

Syngenta borverseny 2018 – ezüstérem

KREN.jpg


TORMAÓRA 2016

Olaszrizling (alk. 12%): Szalmasárga árnyalat, élénk savak és teltség jellemzi.
Illatában alma, citrusok, sárgabarack és virágos jegyek, kóstolva hosszan megmaradó gyümölcsérzet, a fajtára jellemző keserű mandulás ízek kísérik. A 18 hónap harmadtöltésű kishordós érlelés komolyságot ad ennek az egyébként üde, friss, és könnyen fogyasztható bornak.

Tormaora.jpg


ZOLL-TÁN 2015

Zengő, Szürkebarát, Hárslevelű, Chardonnay (alk.13%): Szalmasárga szín, kifejezett,
intenzív illat. Elsősorban florális, szekunder jegyként fahordós karakter jellemzi. A fehér virágos jegyek és a friss citrusok jól megférnek a 28 hónap új kisfahordós érlelés mellett. A szép savak lendületet adnak a bornak. Hosszú, telt lecsengéssel köszön el.

Galicja Vitis Lengyelország 2018 – aranyérem
Aranytőke borszemle 2018: – aranyérem
Egri Borvidéki borverseny 2018 – ezüstérem

ZOLL-TÁN


ZÖRGŐ 2017

Hárslevelű, Szürkebarát (alk.: 13%): Kései szüretelésű házasítás. Nagyszerű illata tele
van érett sárgabarackkal, körtével, mangóval és hársfavirággal. Ízében csipetnyi fűszeresség és citrusfélék jellemzik. Kiegyensúlyozott édességét, kellemes savait szépen kiegészíti a kisfahordós érlelés és a mazsolás jegyek. Színe, íze, illata a legnemesebb italok eleganciáját hordozza magával.

Galicja Vitis Lengyelország 2018 – aranyérem

Zorgo.jpg