Torma Pince

Hagyomány és kreativitás

Pincénk Egerben a Kistályai úton található, ahol elsődlegesen a boraink tárolására és érlelése történik, emellett kisebb csoportok, baráti társaságok fogadását tudjuk jelenleg biztosítani. Számos palackot tárolunk itt, valamint tölgyfahordóban érlelődik még fehér-, illetve vörösbor is.

Jelenlegi szortimentünkből főként a száraz borok kedvelőit tudjuk kielégíteni, de igyekszünk kiszolgálni az édesebb ízek iránt érdeklődőket is, nekik késői szüretelésű fehér borokat ajánlunk, melyeket kizárólag hagyományos eljárással készítünk. Fő fajtáink a Merlot, Syrah, Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Zengő, Olaszrizling, Hárslevelű, Chardonnay, Szürkebarát, Sárgamuskotály.

Érdeklődésünk középpontjában természetesen a szőlő áll, de a természet iránti szeretetünknek hódolva a szőlőterületek mellett vállalkozásunkat bővítettük egy gyümölcsös ültetvénnyel is, ahol a szilva és a sárgabarack számos fajtája mellett még dió, cseresznye és meggy is található.

Nemrégiben nagyszabású fejlesztésbe kezdtünk, az eddigi pincénk mellé vásároltunk még három pincét. Ezeket egybenyitva kapunk egy körülbelül 70 fős kóstolótermet látványpincével, melyet tölgyfahordós borok érlelésére alakítunk ki, emellett a hozzánk látogató vendégek is megtekinthetik, így még átfogóbb képet kaphatnak majd a borászatunk működéséről.

Boraink