Palackba zárt élmények

Borkészítési filozófiánk

A Torma Pince számunkra egy olyan lehetőség, melyben az Egri borvidék adottságait kihasználva mind fehér- mind pedig vörösborban képesek legyünk világszinten is kiemelkedő minőséget adni.

Úgy gondoljuk, nagy potenciál rejlik az itt készült borokban. Olyan izgalmas tételeket lehet alkotni, melyben tisztelhetjük a hagyományokat, de hozzá adhatjuk a kreativitásunkat az ízek és illatok iránti odaadásunk kifejezéseképpen.

Ahhoz elég fiatalok vagyunk, hogy kövessük a trendeket, innovatívak legyünk, de már elég idősek és tapasztaltak, hogy a magas minőségi elvárásoknak is megfeleljünk.

Az élet minden területén széles spektrumon mozgunk, nyitottak vagyunk, érdeklődők, mindenben szeretjük kipróbálni magunkat. Ezt képviseljük a borászatban is és ezért van sokféle borunk a piacon. 

Ugyanakkor fontos az ár-érték arány, igyekszünk prémium minőségű borokat kínálni elérhető áron minden kategóriában.

A családi pincészetünk másik erőssége, hogy vásárlóinkkal szinte baráti viszonyt ápolunk, mivel közvetlenül tartjuk a kapcsolatot az egyéni vásárlókkal: ugyanolyan fontos számunkra az a borkedvelő, aki csak egy palackot vásárol, mint aki nagyobb mennyiségben rendel.

Torma Pince története

A bor iránti rajongástól a pincészet alapításáig

Útravaló nagyapánktól, szüleinktől

A természet szeretete és a borok iránti érdeklődés gyerekkorunkban kezdődött. Nagyapánk révén kerültünk kapcsolatba kerültek szőlővel és a borral, aki a szabolcsi Ajakon kb. 7-8 ha szőlőt művelt és úgy 100-150 hl bort készített. Csodálattal figyeltünk nagyapánk minden mozdulatát. Ez az időszak meghatározó volt életünkben.

Szüleink megtanították, hogy mindig törekedjünk a minőségi ételek-italok fogyasztására, minőségi életre. Amit lehet saját magunk készítünk el: bor, pálinka, hurka-kolbász, gyümölcstermesztés, lekvárok, szörpök.

„Az vagy, amit megeszel/megiszol” – ebben hiszünk, hiszen ha saját magadtól sajnálod a minőséget, akkor más hogyan is várhatná ezt el tőled? „

Saját kedvünkre kezdtünk bort készíteni, 2004-ben vásároltunk egy kisebb Zengő ültetvényt, ezzel kezdődött minden. Sokáig nem is fordult meg a fejünkben saját borászat alapítása, a családnak és a barátoknak készítettük a borokat.

Évek múltával újabb és újabb ültetvényeket vettünk, majd egy pincét és újabb pincéket. Egy idő után ez már több lett, mint hobbi.

Subtitle

Title

Description