Palackba zárt élmények

Szenvedélyünk a szőlő titkainak, a bor lelkének megértése, megmutatása

Rólunk

Egyediség, fiatalos külső szakmához illő komolysággal

Családi borászat vagyunk, alapítóink Torma Zoltán és Torma Zsolt, testvérek. Fő tevékenységünk a szőlőtermesztés és a borkészítés, melyet magas szintű borbemutatókkal, rendezvényekkel is színesítünk.

Célunk egy olyan pincészet működtetése, ahol az egyediség fontos és nem a tömeggyártás. Arra törekszünk, hogy megőrizzük egyéniségünket úgy, hogy közben minőségi borokat készítsünk egy modern, fiatalos külsővel, de a szakmához illő komolysággal és elköteleződéssel.

Számunkra a Torma Pince egy olyan lehetőség, melyben a borvidék adottságait kihasználva mind fehér-, mind pedig vörösborban képesek legyünk világszinten is kiemelkedő minőséget adni.

Úgy gondoljuk, hogy nagy potenciál rejlik az itt készült borokban, mert olyan izgalmas tételeket lehet alkotni, melyben tisztelhetjük a hagyományokat, de hozzáadhatjuk a mi kreativitásunkat az ízek és illatok iránti odaadásunk kifejezéseképpen.

Kedveljük a letisztult, minimalista stílust

Milyen borokat készítünk?

Jelenlegi szortimentünk főként száraz borokból áll, de igyekszünk kiszolgálni az édesebb ízek iránt érdeklődőket is, nekik késői szüretelésű fehér borokat ajánlunk, amelyeket kizárólag hagyományos eljárással készítünk.

Fő fajtáink: Merlot, Syrah, Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Zengő, Olaszrizling, Hárslevelű, Chardonnay, Szürkebarát, Sárgamuskotály.

Kis palackszámmal dolgozunk: 10-12 ezer palack/év. Ügyelünk a környezet védelmére: parafa dugó helyett cukornád polimerből készült dugót használunk. A borkóstolók után gondoskodunk, hogy az üvegek szelektív hulladékgyűjtőbe kerüljenek.

Szeretjük a letisztult, minimalista stílust, amit az egyedi boros címkékkel is közvetítünk.

Boraink

Az Egri borvidék fehér, vörös, rozé és siller nedűi

Fehérborok

Rozé borok

Vörösborok

Bonbonok